Nederlands

Ons bedrijf
 

luchtfoto
luchtfoto

 

In 1995 nam Ad Looman het bedrijf over van zijn vader en startte hij op een nieuwe locatie in een nieuw ontwikkeld boomkwekerijgebied aan de oostelijke kant van Boskoop, genaamd het Koetsveld zijn eigen kwekerij. Het opzetten van een heel nieuw bedrijf bood de mogelijkheden om gebruik te maken om alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van teelt in potten, logistiek, etc in het bedrijf toe te passen en het toekomstbestendig te maken. Met een goed plan en advies is het gelukt om een moderne kwekerij op te zetten waarmee wij aan de vraag van de hedendaagse afnemers kunnen voldoen. Wij telen hoofdzakelijk sierheesters in container en zijn  gespecialiseerd in Hydrangea. De laatste jaren hebben wij ons meer toegelegd op het telen van de Snijhortensia in bijzondere soorten.
 
De ligging van ons bedrijf is ideaal. Midden in het sierteeltcentrum en prima ontsloten hebben wij een modern ingerichte kwekerij, waaronder 2.000 m³ teelt onder glas. Deze kas gebruiken wij 's winters  voor het overwinteren van onze planten en het verwerken van het uitgangsmateriaal.

Het buitenperceel bestaat voor een gedeelte uit volle grond, maar het grootste gedeelte bestaat inmiddels uit containerveld. Voordeel van het containerveld is dat wij  optimaal gebruik maken van waterrecycling en de planten in pot op maat kunnen voeden en begieten. Deze teeltmethode werkt bijzonder gunstig voor de teelt van Hydrangea.
 
 

 

 

Nieuws


27-01-2015Boskoopse Monsterbus
Lees meer...
27-01-2015Groen Direkt Boskoop Voorjaarsbeurs
Lees meer...